Plitvička jezera zimi

Plan izleta
nedjelja, 20.01.2019.

Okvirni plan izleta „Plitvička jezera zimi“

Stanje na Plitvičkim jezerima danas 8.1.2019.
Obilaze se samo donja jezera i to od Ulaza 1 do jezera Kozjak. Brodovi po jezeru Kozjak voze jer jezero nije zaleđeno. Električni vlak vozi iznad donjih jezera do Ulaza 1 jer snijega nema u većim količinama.
Gornja jezera, iznad Kozjaka se ne obilaze jer se renoviraju pješačke staze i popravlja cesta iznad njih tako da u tom dijelu ne vozi niti električni vlak.
Svi slapovi uz staze kojima se može ići su zamrznuti i ugođaj „Plitvičkih jezera zimi“ je potpun. Za obilazak je obavezna odgvarajuća obuća sa ripnama na potplati jer postoji mogućnost proklizavanja, padanja u jezera i sl. Dakle tenisice i cipele sa ravnim đonom ne dolaze u obzir.

Moguće izmjene stanja na Plitvičkim jezerima do 20.1.2019.
U slučaju značajno nižih temperatura zraka i zaleđivanja jezera i dalje će se moći obilaziti samo donja jezera od Ulaza 1 do jezera Kozjak, ali brodovi po Kozjaku neće voziti.
Isto tako u slučaju veće količine snijega na trasi električnog vlaka niti on neće voziti već će se sve morati obilaziti pješice.

Osnovna napomena sudionicima izleta na „Plitvička jezera zimi“ 20.1.2019.
Zbog otežanih meteoroloških uvjeta te mogućnosti večih količina snijega i leda na trasi svi sudionici izleta obilaze jezera na osobnu odgovornost!

Organizacija izleta „Plitvička jezera zimi“ 20.1.2019.

Polazak autobusa je u 8:00 sati sa autobusnog terminala u Črnomercu.
U nailasku prema Plitvicama stat ćemo u Grabovcu za okrepu i osvježenje.
Autobusom idemo dalje do „Ulaza 1“ Plitvičkih jezera gdje kupujemo karte i iza toga idemo u obilazak jezera prema meteorološkim uvjetima koji budu bili taj dan.
Za obilazak donjih jezera predviđamo potrebno vrijeme od oko 2 sata.
Iza obilaska jezera otići ćemo na okrepu u neki od lokala uz Plitvička jezera ili na povratku uz cestu za Zagreb, već prema dogovoru.
Povratak u Zagreb predviđa se u ranim večernjim satima.

Cijena ulaznice u Plitvička jezera je 55 kuna.
Cijena prijevoza:
Za članove Društva za sportsku rekreaciju PLIVA je 50,00 kn
Za ostale sudionike izleta je 100,00 kn

Uplatom troškova prijevoza i ulaznica u NP Plitvice sudionici osiguravaju mjesto u autobusu. Uplate se primaju na sastancima planinara u prostorijama Društva u Slovenskoj ulici br. 6, utorcima 08.01.2019. i 15.01.2019. od 20:00 sati

U Zagrebu, 08.01.2019.

Vodič izleta:
Antun Kruljac – Toni

Plan izleta (pdf)

Objavljeno u Najave i označeno kao .