Grdanjci – Višnjevec, markiranje

Grdanjci – Višnjevec, markiranje

Na ovaj popularni proljetni izlet odazvalo se 17 planinara. Došli smo s raznih strana, iz Zagreba, Karlovca, Brdovca, Podsuseda, Krapinskih Toplica. Okupili smo se tradicionalno na kavi u kafiću „Vilinske jame“ u Grdanjcima. Nakon zagrijavanja podijelili smo se u 2 grupe, uzeli škare, pile, mačete, boje i kistove i „napalI“ našu stazu s oba kraja od Grdanjaca i od Križića.
Putem smo obnovili važne markacije, posjekli grane koje su se nadvile nad stazu, a momci su uklonili manja stabla koja su pala na stazu ili su prijetila da će pasti. Ove godine vegetacija kasni, tako da je šuma tek počela listati, nabrali smo tek prolistalog mladog medvjeđeg luka.
Nešto prije sela Višnjevca su se sastale obje grupe i na livadi smo ručali ono što smo ponijeli u ruksacima, a Anđelko je s obližnje čeke u maniri Šime Strikomana napravio vatrogasnu fotku s neizostavnom Plivinom zastavom. Nakon odmora smo zajedničkim snagama „napali“ dva velika bodljikava grma. Dečki su ih vješto sasjekli i nakon dobro obavljenog posla, lagano smo nastavili hodati prema Križiću odnosno Grdanjcima po sređenoj stazi. Uživali smo u predivnom sunčanom proljetnom danu i usput provjerili kako je druga grupa obavila posao.
Na kraju smo našu akciju čišćenja i markiranja zalili pivom u „Vilinskim jamama“ i javili našem voditelju Loliju, koji nije mogao biti s nama, da smo odradili posao.

Tekst: Irena Severin

Fotografije: Anđelko Blažina i Slavica Čolić

Općenito o izletu

Datum: 7. travnja 2018.
Naziv izleta: Grdanjci – Višnjevec, markiranje
Područje: Samoborsko gorje
Zemlja: Hrvatska
Vodiči: Irena Severin
Broj sudionika: 17
Ukupno hodanja: 5 sati
Visinska razlika: 400 m
Prijevoz: auti

Objavljeno u Izleti i označeno kao , , .