Grb

Hrvatsko planinarsko društvo Pliva


 izleti


Maskenbal u Buzetu 2017.

Općenito o izletu

Datum 25. - 26. veljače 2017.
Naziv izleta: Maskenbal u Buzetu 2017.
Područje: Istra
Zemlja: Hrvatska
Vodiči: Ruža Grivičić i Mira Vuksan
Broj sudionika: 33
Ukupno hodanja: 3 sati
Visinska razlika: 400 m
Prijevoz: autobus
   

Opis izleta

Tradicija maskenbala našeg Društva je nastavljena i ove godine. Ponovno smo ga održali u Buzetu u Hotelu Fontana. Kao i obično, nismo pogriješili niti u izboru destinacije niti hotela.
Za razliku od prošle godine ove smo malo preokrenuli program pa smo prvo otišli na Platak da oni koji to žele obave planinarski dio izleta. Na Platku smo zatekli lijepo vrijeme i dosta snijega pa se manja grupa sudionika izleta, njih deset, uputila na uspon prema Snježniku i Radeševu gdje je i gornja stanica skijaške žičare. Ostali su prošetali stazama oko samog Platka i planinarskih domova uživajući u lijepom vremenu i suncu te čistom zraku popraćenom laganim povjetarcem. Najmlađi sudionici su se i sanjkali na za to priređenim destinacijama.
Planinarska grupa se podijelile u dva dijela. Prva je krenula prema Snježniku, ali do vrha nisu stigli jer je sam kameni vrh bi okovan ledom tako da je uspon po njemu bio opasan bez opreme za snijeg i led. Na povratku su otišli do vrha Radeševo i potom se vratili do planinarskog doma na Platku.
Druga grupa je odmah krenula na Radeševo gdje je već spomenuta gornja stanica skijaške žičare na Platku. Na suncem obasjanom vrhu puhao je jaki vjetar tako da se grupa nakon razgleda i obaveznog fotografiranja relativno brzo odlučila za povratak prema Platku gdje je vjetar bio znatno slabiji.
Nakon ručka u planinarskom domu na Platku uputili smo se busom prema Buzetu gdje smo zbog manjih saobraćajnih problema došli u rano predvečerje. Uslijedio je smještaj po sobama u hotelu i večera. Nakon večere uslijedio je naš tradicionalni maskenbal u restoranu hotela na kojem su nam se oko 22 sata pridružili i mještani Buzeta sa svojim stvarno živopisnim maskama. Najuspjelija maska bila je maska domaćih sudionika maskenbala, a predstavljali su američkog predsjednika Trumpa, njegovu suprugu Melaniju i jednog bodigarda koji ih je osiguravao. Niti naše maske nisu bile loše, a sve možete vidjeti na fotografijma u prilogu.
Drugi dan izleta, nedjelju, rezervirali smo za boravak u Opatiji. Tu smo po lijepom vremenu i šetnjom po šetnici lungo mare proveli oko 5 sati. Šetalo se do Ičića i Voloskog, već kako tko. Glavna atrakcija su ble procvale mimoze te bijele, roza i crvene kamelije. Opatija je bila puna turista, uglavnom stranaca, a uočili smo i jednu veliku grupu Amerikanaca koji su pod svojom zastavom (SAD) obilazili znamenitosti Opatije.
U kasnim popodnevnim satima napustili smo Opatiju i krenuli za Zagreb gdje smo se vratili u prvi sumrak s lijepim uspomenama na još jedan maskenbal i uspjeli planinarski izlet.

Tekst: Antun Kruljac

Fotografije: Maja Osmak, Ivan Lolić i Branko Kaučić

Fotografije s izleta na Maskenbal u Buzetu.

 

Copyright © 2005. - 2019. HPD Pliva
Vrh stranice