Jaslice

Pokret od tunela, raniji dolazak i kavica ili čaj u buffetu „Kod tunela“. Grupa se već lagano okupljala. Čak nisam ni zakasnil. Neki mi se još javljaj da stižu. Pa 15 minuta možemo još pričekat i popit u miru. Nema žurbe, lijep je dan, vremena imamo. Prisjećam se snijega lani. Sad ga ima samo na vrhu i to u tragovima. Početak staze je uređen, navezeno je još šljunka i dijelovi su poravnani.
Lagano se penjemo. Prvi službeni izlet ove godine. Čak je i Rory, Lein čistokrvni kortaš opet s nama. Prva stanka je kod prvog skloništa, tu je skidanje. Tek toliko da skinemo jakne i krećemo dalje. I dalje samo do po stazi. Usput smo sretali planinare, trkače, šetače pasa. Pauza od 15 min na Adolfovcu za čaj, rakiju, sendvič. I pokret dalje prema Jaslicama. Nema filozofiranja, ponavljamo izlet od lani. Drito gore i poslije na grah u Runolist.
A na Jaslicama srećemo ekipu, Mira, Ruža, Zorica, pa Brankica i Joža. Ko da smo se dogovorili. Uz razvučenu zastavu, obavili smo prebrojavanje i fotkanje. Glad je već počela radit svoje. Spuštanje prema Runolistu smo skoro pretrčali. Nakon gableca i fotkanja krenuli smo prema Tunelu.

Tekst: Rudi Posavec

Fotografije: Domagoj Jurić i Rudi Posavec

 

Općenito o izletu

Datum: 7. siječnja 2018.
Naziv izleta: Tradicionalni uspona na Jaslice
Područje: Medvednica
Zemlja: Hrvatska
Vodič: Rudolf Posavec, Filipa Jambrek
Broj sudionika: 22
Ukupno hodanja: 5 sati
Visinska razlika: 700 m
Prijevoz: ZET

Objavljeno u Izleti i označeno kao , .