Sjeverni Velebit – Mali i Veliki Rajinac

Plan izleta

subota i nedjelja, 15 i 16. lipnja 2019.

 

Polazak iz Zagreba (Črnomerec, parkiralište Konzum) u subotu 15.06. u 7:00 sati osobnim automobilima za Krasno gdje parkiramo.

SUBOTA: Krasno (800m)-Jezera (1500m)-Mali Rajinac (1699m – najviši vrh Sjevernog Velebita) i

istim putem natrag u Krasno: 6 sati hodanja

U Krasnom sjedamo u aute i vozimo se 10-tak km prema Mrkvištu do planinarske kuće Apatišan (1112m) gdje se smjestimo. Kuća ima svega 12 kreveta. Potrebna je lagana vreća ili posteljina. Voda je s izvora udaljenog 5 min. hoda. Svu potrebnu hranu morate imati sa sobom. Postoji plinsko kuhalo za nešto podgrijati ili skuhati kavu. Rasvjeta je pomoću solarnih ćelija. Postoji mogućnost roštiljanja. Noćenje s planinarskom iskaznicom iznosi 30 kn.

NEDJELJA: Planinarska kuća Apatišan-Veliki Rajinac (1667m – veliki je manji)-Apatišan: 5 sati

hodanja

Vodite računa o vremenskoj prognozi. Izlet nije tehnički zahtjevan ali je potrebna solidna kondicija. Vodiču se prijavite do 08.06.

 

Vodič: Ivan Halapir

tel: 098 93 33 403

 

Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i fizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da pristupa izletu na vlastitu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati odluka i uputa vodiča. Organizatori izleta zadržavaju pravo izmjene plana i programa u slučaju nepredviđenih okolnosti i nepovoljnih vremenskih prilika. Obavezna je planinarska iskaznica s plaćenom članarinom za tekuću godinu.

Objavljeno u Najave i označeno kao .